Get Adobe Flash player
Φόρμα Σύνδεσης
Online
Έχουμε 2 επισκέπτες συνδεδεμένους
Στατιστικά
Μέλη : 118
Περιεχόμενο : 94
Σύνδεσμοι : 2
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 47359
Home

Ενημέρωση σχετικά με την εποχική γρίπη

Με αφορμή ερωτήματα σχετικά με την εμφάνιση της εποχικής γρίπης, συστήνονται στις σχολικές μονάδες οι ακόλουθες οδηγίες με σκοπό την πρόληψη της εξάπλωσής της:

1.    Παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης αναμένουν, σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως.

2.    Συστήνεται για την αποφυγή της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης να τηρούνται οι κανόνες ατομικής υγιεινής, όπως:

  •  Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
  •  Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.
  •   Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο. Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων.
  •  Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.
  •  Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 08 Φεβρουάριος 2016 12:09)

 

Βράβευση μαθητών

Οι μαθητές του σχολείου μας Τρυγώνης Αστέριος Β4 και Τσιακμάκης Ευάγγελος Β4, βραβεύτηκαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καράτε, ο μεν πρώτος με το Χρυσό Μετάλλιο, ο δε δεύτερος με δύο Χάλκινα. Το γεγονός μας κάνει όλους περήφανους. Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας!

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 24 Νοέμβριος 2017 11:36)

 

Κανονισμός σχολείου 2015-16

13ο  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ                 

ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ  2015-2016


Αγαπητοί γονείς,

Ευχόμαστε και πάλι για μια ακόμη φορά καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο στα παιδιά σας. Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς θα θέλαμε να θυμίσουμε στους γονείς και τα παιδιά της Β΄ και της Γ΄ τάξης, και να ενημερώσουμε τους γονείς και τα παιδιά της Α΄ τάξης τον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ του σχολείου:

Α.   ΓΟΝΕΙΣ

· Η ομαλή και αποδοτική λειτουργία του σχολείου στηρίζεται στη συνεχή συνεργασία διδασκόντων και γονέων - κηδεμόνων των μαθητών και στην τακτική αλληλοενημέρωση των δύο πλευρών. Γι?  αυτό το σχολείο μας δίνει τη δυνατότητα

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 28 Σεπτέμβριος 2015 10:59)

Περισσότερα...

 

4 χρόνια κοινωνικά φροντιστήρια στο Περιστέρι


Το 2011 ιδρύθηκε στο Περιστέρι το πρώτο Κοινωνικό Φροντιστήριο της πόλης  για παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς  κοινωνικές ομάδες.

Δώσαμε με αυτό τον τρόπο την «Παιδεία ίσων ευκαιριών» για να χαρίσουμε το χαμόγελο και την ελπίδα στους μαθητές που πραγματικά έχουν ανάγκη σε αυτή τη δύσκολη εποχή που διανύουμε. Οι υπέρογκοι φόροι, τα χαράτσια και η ανεργία ανέδειξαν την μόνη φωτεινή πλευρά της κρίσης, την Αλληλεγγύη.

Ο υπερβολικός ζήλος, η υπευθυνότητα και ο σεβασμός των εθελοντών συναδέλφων καθηγητών οδήγησαν το Κοινωνικά Φροντιστήρια σε επιτυχία 85% και 98%  αντίστοιχα τα τελευταία δύο χρόνια στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Με αίσθημα ευθύνης και αυτή τη χρονιά εμείς οι καθηγητές δηλώνουμε τη συμμετοχή μας στα Κοινωνικά Φροντιστήρια της πόλης, στο ΚΥΒΕ (Εθνάρχου Μακαρίου 1, τηλέφωνα επικοινωνίας:

210 5783278, 210 5783279 και 6973760660).

Τα φροντιστηριακά μαθήματα μέσης εκπαίδευσης αφορούν μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου όλων των τάξεων. Τα ξενόγλωσσα τμήματα απευθύνονται αποκλειστικά σε ενήλικες.

Θα ήταν χαρά μας να ενισχύσουν και άλλοι συνάδελφοι καθηγητές το έργο της Κοινωνικής Αλληλεγγύης με 2 ώρες την εβδομάδα, για μία παιδεία δικαίωμα όλων.Ο Επιστημονικός Συντονιστής των κοινωνικών δράσεων
Γιώργος Βαθιώτης καθηγητής MSc
Εντεταλμένος Σύμβουλος Δημάρχου

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 14 Σεπτέμβριος 2015 08:07)

 
Greek English French German Italian Spanish
Εκπαιδευτικικό Υλικό
Image
Τυχαία Φωτογραφία
P3291181.JPG