Get Adobe Flash player
Φόρμα Σύνδεσης
Online
Έχουμε 5 επισκέπτες συνδεδεμένους
Στατιστικά
Μέλη : 114
Περιεχόμενο : 90
Σύνδεσμοι : 2
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 45318
Home Το Σχολείο μας σήμερα

Σχολικός Κανονισμός

13ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ                                       ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2012-2013


Α.   Σχετικά με τη ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ


? Η ομαλή και αποδοτική λειτουργία του σχολείου στηρίζεται στη συνεχή συνεργασία δι-δασκόντων και γονέων - κηδεμόνων των μαθητών και στην τακτική αλληλοενημέρωση των δύο πλευρών. Γι?  αυτό το σχολείο μας δίνει τη δυνατότητα απρόσκοπτης ενημέρωσης σας για την πορεία των παιδιών σας, αλλά και ταυτόχρονα σας καλεί σε όσο το δυνατόν συχνές επισκέψεις για να ενημερώνεστε για τη φοίτηση και την πρόοδο των παιδιών σας, καθώς και για τυχόν μαθησιακές δυσκολίες τους, προβλήματα προσαρμογής, αδυναμία σω-ματικής άσκησης λόγω προβλημάτων υγείας και άλλα που ενδεχομένως να έχουν μερικοί μαθητές.


Οι καθηγητές ?τριες του Σχολείου μας θα δέχονται τους γονείς, για να συζητούν μαζί τους τα προβλήματα και την πρόοδο των παιδιών κάθε 1η Δευτέρα του μήνα από 8.15-14.00, χωρίς να εμποδίζονται  άλλες ημέρες & ώρες, αν αυτό είναι δυνατό.


Όλη η σχολική κοινότητα οφείλει να σέβεται και να τηρεί τους νόμους και τις διατάξεις του    Υπουργείου Παιδείας και γενικά της Ελληνικής Πολιτείας.


Η προσέλευση των μαθητών στο σχολείο πρέπει να γίνεται εγκαίρως, τουλάχιστον πέντε λεπτά πριν από την πρωϊνή συγκέντρωση. Ο μαθητής που αργοπορεί παίρνει απουσία. Σε επαναλαμβανόμενη απουσία πρώτης ώρας από τον ίδιο μαθητή επιλαμβάνεται η Δ/ντρια του Σχολείου.


Ο μαθητής- τρια που θα δημιουργήσει πρόβλημα με τη συμπεριφορά του, απομακρύνεται από τη τάξη αμέσως και του επιβάλλεται η ανάλογη ποινή.  (Από το διδάσκοντα καθηγητή ή αν το πα-ράπτωμα είναι σοβαρό, από τον αρμόδιο υποδιευθυντή). Η ποινή καταγράφεται στο βιβλίο ποινών και ενημερώνεται αμέσως ο κηδεμόνας του.


?    Κατά την πρωϊνή προσέλευση οι μαθητές δεν μπαίνουν στις αίθουσες διδασκαλίας, αλλά παραμένουν στην αυλή του σχολείου μέχρι  την ώρα της προσευχής, οπότε ενημερώνονται και για τυχόν ανακοινώσεις από τη Δ/ντρια του Σχολείου.


?    Στα διαλείμματα οι μαθητές βγαίνουν από τις αίθουσες και παραμένουν στην αυλή. Οι αίθουσες κλειδώνονται κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Ο μαθητής φροντίζει να έχει μαζί του ό,τι χρειάζεται. Δεν επιτρέπεται η παραμονή του στους διαδρόμους.

   
?    Κάθε μαθητής είναι υπεύθυνος για τα βιβλία του και τα προσωπικά του είδη. Αν βρίσκει κάτι θα το παραδίδει στον εφημερεύοντα καθηγητή ή τη Δ/ντρια.


?    Οι χώροι του σχολείου πρέπει να γίνονται σεβαστοί απ? όλους και να διατηρούνται καθαροί όχι μόνο για  λόγους αισθητικής αλλά κυρίως για λόγους υγιεινής. Τυχούσα εσκεμμένη ρύπανση ή φθορά οφείλει να την αποκαθιστά έγκαιρα αυτός που την διέπραξε. Σε περίπτωση οποιασδήποτε καταστροφής ή ρύπανσης σχολικής περιουσίας ο μαθητής είναι υποχρεωμένος να υποστεί τις συνέπειες των πράξεων του πειθαρχικά, αλλά και με προσωπική ή οικογενειακή δαπάνη να αποκαταστήσει τη ζημιά.


?    ΕΜΦΑΝΙΣΗ - ΠΑΡΟΥΣΙΑ


Ο σχολικός χώρος δεν επιτρέπει τις ακρότητες στην μαθητική εμφάνιση και στην ενδυμασία (π.χ. εξεζητημένο κούρεμα ή χτένισμα, βαμμένα μαλλιά ή σκουλαρίκια, σορτς). Οι μαθητές δε φέρνουν στο σχολείο κοσμήματα, ακριβά ρολόγια, μεγάλα χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα (δεν επιτρέπεται η χρήση τους σε κανένα σημείο του σχολικού χώρου), και γενικά ηλεκτρονικές συσκευές. Για τυχόν απώλεια τέτοιων αντικειμένων των οποίων η χρήση δεν επιτρέπεται στο σχολικό χώρο, το σχολείο δεν φέρει καμία ευθύνη αντικατάστασης ή αναζήτησης τους. (Αν υ-πάρχει σοβαρός λόγος προσκόμισης χρηματικού ποσού ή αντικειμένου, πρέπει και μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο για τη φύλαξη του.)


Προσέρχονται στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής πάντοτε με την κατάλληλη ένδυση. 


?   Δεν χρησιμοποιούν μπάλες χωρίς την άδεια και την παρουσία των καθηγητών Φυσικής Αγωγής.


Δεν επιτρέπεται η χρήση κινητού τηλεφώνου και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών στο σχολείο  καθώς και η μεταφορά ειδών κυλικείου στην αίθουσα διδασκαλίας. Αν ο καθηγητής πάρει το κινητό ή άλλη συσκευή του μαθητή αυτό παραδίδεται στη Δ/ντρια και παραλαμβάνεται από το γονέα του μαθητή. Εφόσον χρειάζεται να επικοινωνήσει με τον κηδεμό-να του, το τηλέφωνο του Γραφείου είναι στη διάθεσή του.


Οι απουσιολόγοι, τα πενταμελή συμβούλια και το 15μελές, εκτός από δικαιώματα, έχουν και υποχρεώσεις που περιγράφονται στους αντίστοιχους κανονισμούς. Συμβάλλουν και αυτοί στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του σχολείου. Οι υπόλοιποι μαθητές οφείλουν να σέβονται τα παραπάνω μαθητικά όργανα.


?   Δεν επιτρέπεται απομάκρυνση ή αποχώρηση μαθητή από το χώρο του σχολείου, σε ώρα λειτουργίας του, χωρίς άδεια από τη Δ/ντρια ή τον αναπληρωτή της.


Οι μαθητές στην ώρα του μαθήματος παρακολουθούν με ΠΡΟΣΟΧΗ τον καθηγητή και επιδεικνύουν τον οφειλόμενο σεβασμό τόσο προς αυτόν, όσο και προς τους συμμαθητές τους.  Οι μαθητές δεν συμπεριφέρονται ανάρμοστα και αντικοινωνικά (βωμολοχίες, καυγάδες, μπουγέλα, κακοπροαίρετα πειράγματα), σεβόμενοι την αρχή:   " Ότι δε θέλουμε να μας κάνουν, δεν πρέπει πρώτοι εμείς να το κάνουμε στους άλλους". Μην ξεχνάτε ότι η ευγένεια δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.  


?   Οι μαθητές χρησιμοποιούν σωστά τις τουαλέτες και τους νιπτήρες αποτρέποντας έτσι την εμφάνιση τυχόν ασθενειών. Για την προστασία της υγείας τους δεν επιτρέπεται η συνάθροιση και παραμονή των μαθητών στους χώρους των τουαλετών. Φροντίζουν να κάνουν σωστή χρήση τους, αφήνουν πάντα το χώρο καθαρό, ρίχνουν τα χαρτιά καθαριότητας στους κάδους, τραβούν το καζανάκι και πλένουν τα χέρια τους. Σε καμιά περίπτωση δεν επισκέπτονται τις τουαλέτες του άλλου φύλου.


?    Οι μαθητές παρακαλούνται να ενημερώνουν αμέσως τους καθηγητές ή τη Δ/ντρια, όταν διαπιστώνουν παρουσία στο χώρο του σχολείου ατόμων ξένων προς τη σχολική κοινότητα.


?    Όλοι γνωρίζουν ότι το κάπνισμα είναι μια εξαιρετικά επιβλαβής συνήθεια. Κι αυτό είναι ένας πρόσθετος λόγος της ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ του καπνίσματος στο χώρο του σχολείου.


?    Τέλος μεγάλη βαρύτητα πρέπει να δίνουν οι μαθητές στην καθημερινή τους μελέτη και προετοιμασία, γιατί έτσι ολοκληρώνονται και οι ίδιοι όχι μόνο ως μαθητές αλλά και ως αυριανοί πολίτες ικανοί ν? αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις της ζωής.

Β.  Σχετικά με τη ΦΟΙΤΗΣΗ


?    Η φοίτηση των μαθητών είναι υποχρεωτική και καθημερινή. Τυχόν χαρακτηρισμός της φοί-τησης ως «ανεπαρκής» ή «ελλιπής» επιφέρει μεγάλες συνέπειες στη σχολική πορεία του μα-θητή. Παρακαλούνται λοιπόν οι γονείς και οι μαθητές να δώσουν τη δέουσα προσοχή στα εξής:
1.    ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ (ΜΑΪΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥ)

α) όσοι έχουν από 1-64 απουσίες (δικαιολογημένες? αδικαιολόγητες)

β) όσοι έχουν από 1-114 απουσίες, αλλά οι ΠΑΝΩ από τις 64 να είναι  δικαιολογημένες.

γ) σε ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ από 1-164 απουσίες με τις εξής προϋποθέσεις:
1) οι πάνω από τις 64 να είναι δικαιολογημένες, αλλά και οι πάνω από 114 επίσης δικαι-ολογημένες οφειλόμενες σε βεβαιωμένη από δημόσιο νοσοκομείο ασθένεια, 2) ο μαθητής έχει Μ.Ο. γενικό βαθμό στα τρία τρίμηνα τουλάχιστον 15, και 3) διαγωγή κοσμιωτάτη.
2. Εάν ΔΕ συντρέχουν οι περιπτώσεις α, β και γ τότε η φοίτηση χαρακτηρίζεται ΑΝΕΠΑΡ-ΚΗΣ και ο μαθητής υποχρεούται να επαναλάβει την τάξη.
3. Εάν ΔΕ συντρέχουν οι προϋποθέσεις της παραπάνω παραγράφου 1 περίπτωση γ και οι απουσίες είναι μέχρι 164 τότε η φοίτηση χαρακτηρίζεται «ΕΛΛΙΠΗΣ» και ο μαθητής παραπέμπεται   σε ολική εξέταση το Σεπτέμβριο.


?    Για την τακτική παρακολούθηση της φοίτησης των μαθητών ευθύνονται αποκλειστικά οι γονείς οι οποίοι οφείλουν να προσέρχονται στο σχολείο για ενημέρωση σύμφωνα με το πρόγραμμα  επισκέψεων των καθηγητών του σχολείου.


?    Μετά τη συμπλήρωση 30 απουσιών θα ειδοποιούνται με επιστολή οι κηδεμόνες από τον υ-πεύθυνο καθηγητή του τμήματος.


?    Απουσίες μέχρι 2 ημέρες δικαιολογούνται από τον κηδεμόνα ή από γιατρό. Απουσίες πά-νω από 2 ημέρες δικαιολογούνται μόνο από γιατρό.


?    Οι κηδεμόνες μπορούν να δικαιολογήσουν απουσίες μέχρι 10 ημερών αθροιστικά για όλο το σχολικό έτος. Οι απουσίες δικαιολογούνται μέσα σε διάστημα 10 εργασίμων ημερών.


?    Τα δικαιολογητικά εγκρίνονται από το Σύλλογο των καθηγητών, ο οποίος μπορεί να μην τα δεχτεί, αν  διαπιστώσει ότι υπάρχει ψευδής δικαιολόγηση.


?    Δε δικαιολογούνται  μονόωρες απουσίες παρά μόνο με βεβαίωση γιατρού. Δε δικαιολογο-ύνται επίσης απουσίες που οφείλονται σε ομαδική αποχώρηση μαθητών από το σχολείο, ή σε αποχή από κάποιο μάθημα.

ΕΠΙΣΗΣ
?    Η συμμετοχή των μαθητών στις εκδηλώσεις του σχολείου είναι υποχρεωτική.


   -Η-                                                                                -Ο-
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ            ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ            ΤΟΥ 13ΟΥ  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 19 Νοέμβριος 2012 11:44)

 
Greek English French German Italian Spanish
Εκπαιδευτικικό Υλικό
Image
Τυχαία Φωτογραφία
P3301312.JPG