Get Adobe Flash player
Φόρμα Σύνδεσης
Online
Έχουμε 32 επισκέπτες συνδεδεμένους
Στατιστικά
Μέλη : 118
Περιεχόμενο : 94
Σύνδεσμοι : 2
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 47595
Home Το Σχολείο μας σήμερα

Σχολικός Κανονισμός

13ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ                                       ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2017-2018


Α.  ΓΟΝΕΙΣ


 • Η ομαλή και αποδοτική λειτουργία του σχολείου στηρίζεται στη συνεχή συνεργασία διδασκόντων και γονέων - κηδεμόνων των μαθητών και στην τακτική αλληλοενημέρωση των δύο πλευρών. Γι' αυτό το σχολείο μας δίνει τη δυνατότητα απρόσκοπτης ενημέρωσης σας για την πορεία των παιδιών σας, αλλά και ταυτόχρονα σας καλεί σε όσο το δυνατόν συχνές επισκέψεις για να ενημερώνεστε για τη φοίτηση και την πρόοδο των παιδιών σας, καθώς και για τυχόν μαθησιακές δυσκολίες τους, προβλήματα προσαρμογής, αδυναμία σωματικής άσκησης λόγω προβλημάτων υγείας και άλλα που ενδεχομένως να έχουν μερικοί μαθητές.
 • Οι καθηγητές/τριες του Σχολείου μας θα δέχονται τους γονείς, για να συζητούν μαζί τους τα προβλήματα και την πρόοδο των παιδιών, τις ημέρες που έχουν καθοριστεί (έχει αναρτηθεί σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα μας),  χωρίς να εμποδίζονται  άλλες ημέρες & ώρες, αν αυτό είναι δυνατό.
 •   Όλη η σχολική κοινότητα οφείλει να σέβεται και να τηρεί τους νόμους και τις διατάξεις του    Υπουργείου Παιδείας και γενικά της Ελληνικής Πολιτείας.

Β. ΜΑΘΗΤΕΣ

 •   Η προσέλευση των μαθητών στο σχολείο πρέπει να γίνεται εγκαίρως, τουλάχιστον πέντε λεπτά πριν από την πρωϊνή συγκέντρωση. 

Η έναρξη του  ωραρίου του σχολείου μας : 08.15 και η λήξη : 14.10

 • Ο μαθητής που αργοπορεί παίρνει απουσία. Σε επαναλαμβανόμενη απουσία πρώτης ώρας από τον ίδιο μαθητή επιλαμβάνεται ο Δ/ντής του Σχολείου.
 • Κατά την πρωϊνή προσέλευση οι μαθητές δεν μπαίνουν στις αίθουσες διδασκαλίας, αλλά παραμένουν στην αυλή του σχολείου μέχρι  την ώρα της προσευχής, οπότε ενημερώνονται και για τυχόν ανακοινώσεις από το Διευθυντή του Σχολείου.
 • ·Στα διαλείμματα οι μαθητές βγαίνουν από τις αίθουσες και παραμένουν στην αυλή. Οι αίθουσες κλειδώνονται κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Ο μαθητής φροντίζει να έχει μαζί του ό,τι χρειάζεται. Δεν επιτρέπεται η παραμονή του στους διαδρόμους.    
 • Κάθε μαθητής είναι υπεύθυνος για τα βιβλία του και τα προσωπικά του είδη. Αν βρίσκει κάτι θα το παραδίδει στον εφημερεύοντα καθηγητή ή το Διευθυντή.
 • Ο  μαθητής  που θα δημιουργήσει πρόβλημα με τη συμπεριφορά του παρεμποδίζοντας την ομαλή διεξαγωγή του μαθήματος, απομακρύνεται από τη τάξη αμέσως και του επιβάλλεται η ανάλογη ποινή.  (Από το διδάσκοντα καθηγητή ή αν το παράπτωμα είναι σοβαρό, από το Διευθυντή). Η ποινή καταγράφεται στο βιβλίο επιβολής κυρώσεων και ενημερώνεται αμέσως ο κηδεμόνας του.
 •  Δεν χρησιμοποιεί μπάλες χωρίς την άδεια και την παρουσία των καθηγητών Φυσικής Αγωγής.
 • ·Δεν επιτρέπεται η χρήση κινητού τηλεφώνου και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών στο σχολείο (αποφάσεις:α) αρ.πρωτ.100553/Γ2/04-09-2012/ΥΠΑΙΘΠΑ και β) αρ. πρωτ.132328/Γ2/07 -12-2006)  καθώς και η μεταφορά ειδών κυλικείου στην αίθουσα διδασκαλίας. Αν ο καθηγητής πάρει το κινητό ή άλλη συσκευή του μαθητή,  αυτή παραδίδεται στο Διευθυντή και παραλαμβάνεται από το γονέα του μαθητή. Εφόσον χρειάζεται να επικοινωνήσει με τον κηδεμόνα του, το τηλέφωνο του Γραφείου είναι στη διάθεσή του.
 • Δεν επιτρέπεται απομάκρυνση ή αποχώρηση μαθητή από το χώρο του σχολείου, σε ώρα λειτουργίας του, χωρίς άδεια από το Διευθυντή ή τον αναπληρωτή του.
 •  Οι μαθητές παρακαλούνται να ενημερώνουν αμέσως τους καθηγητές ή το Διευθυντή, όταν διαπιστώνουν παρουσία στο χώρο του σχολείου ατόμων ξένων προς τη σχολική κοινότητα.
 • ·Όλοι γνωρίζουν ότι το κάπνισμα είναι μια εξαιρετικά επιβλαβής συνήθεια. Κι αυτό είναι ένας πρόσθετος λόγος της ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ του καπνίσματος στο χώρο του σχολείου.
 • Τέλος μεγάλη βαρύτητα πρέπει να δίνουν οι μαθητές στην καθημερινή τους μελέτη και προετοιμασία, γιατί έτσι ολοκληρώνονται και οι ίδιοι όχι μόνο ως μαθητές αλλά και ως αυριανοί πολίτες ικανοί ν’ αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις της ζωής.


Γ.    ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

 • · Οι χώροι του σχολείου πρέπει να γίνονται σεβαστοί απ’ όλους και να διατηρούνται καθαροί όχι μόνο για  λόγους αισθητικής αλλά κυρίως για λόγους υγιεινής.
 • · Οι μαθητές χρησιμοποιούν σωστά τις τουαλέτες και τους νιπτήρες αποτρέποντας έτσι την εμφάνιση τυχόν ασθενειών. Για την προστασία της υγείας τους δεν επιτρέπεται η συνάθροιση και παραμονή των μαθητών στους χώρους των τουαλετών. Φροντίζουν να κάνουν σωστή χρήση τους, αφήνουν πάντα το χώρο καθαρό, ρίχνουν τα χαρτιά καθαριότητας στους κάδους, τραβούν το καζανάκι και πλένουν τα χέρια τους. Σε καμιά περίπτωση δεν επισκέπτονται τις τουαλέτες του άλλου φύλου.

 
 
Δ.    ΣΧΟΛΙΚΗ  ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

 • Σε περίπτωση οποιασδήποτε καταστροφής ή ρύπανσης σχολικής περιουσίας ο μαθητής είναι υποχρεωμένος να υποστεί τις συνέπειες των πράξεων του πειθαρχικά, αλλά και με προσωπική ή οικογενειακή δαπάνη να αποκαταστήσει τη ζημιά.

 
Ε.     ΠΕΡΙΒΟΛΗ – ΕΜΦΑΝΙΣΗ  

 • Ο σχολικός χώρος δεν επιτρέπει τις ακρότητες στην μαθητική εμφάνιση και στην ενδυμασία. Οι μαθητές δε φέρνουν στο σχολείο κοσμήματα, ακριβά ρολόγια, μεγάλα χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα (δεν επιτρέπεται η χρήση τους σε κανένα σημείο του σχολικού χώρου), και γενικά ηλεκτρονικές συσκευές. Για τυχόν απώλεια τέτοιων αντικειμένων των οποίων η χρήση δεν επιτρέπεται στο σχολικό χώρο, το σχολείο δεν φέρει καμία ευθύνη αντικατάστασης ή αναζήτησης τους. (Αν υπάρχει σοβαρός λόγος προσκόμισης χρηματικού ποσού ή αντικειμένου, πρέπει και μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο για τη φύλαξή του.)
 • Προσέρχονται στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής πάντοτε με την κατάλληλη ένδυση. 

 
ΣΤ.     ΑΠΟΥΣΙΟΛΟΓΟΙ – ΠΕΝΤΑΜΕΛΗ -  ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΜΕΛΕΣ

Οι απουσιολόγοι, τα πενταμελή συμβούλια και το 15μελές, εκτός από δικαιώματα, έχουν και υποχρεώσεις που περιγράφονται στους αντίστοιχους κανονισμούς. Συμβάλλουν και αυτοί στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του σχολείου. Οι υπόλοιποι μαθητές οφείλουν να σέβονται τα παραπάνω μαθητικά όργανα.

 
Ζ.     ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ  ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι μαθητές στην ώρα του μαθήματος παρακολουθούν με ΠΡΟΣΟΧΗ τον καθηγητή και επιδεικνύουν τον οφειλόμενο σεβασμό τόσο προς αυτόν, όσο και προς τους συμμαθητές τουςΟι μαθητές δεν συμπεριφέρονται ανάρμοστα και αντικοινωνικά (βωμολοχίες, καυγάδες, μπουγέλα, πειράγματα), σεβόμενοι την αρχή:   " Ό,τι δε θέλουμε να μας κάνουν, δεν πρέπει πρώτοι εμείς να το κάνουμε στους άλλους". Μην ξεχνάτε ότι η ευγένεια δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.   

Β.  Σχετικά με τη ΦΟΙΤΗΣΗ

 •  Η φοίτηση των μαθητών είναι υποχρεωτική και καθημερινή.
 • Η προαγωγή και η απόλυση των μαθητών/τριών των Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων, Επαγγελματικών Λυκείων Γυμνασίων ΕΑΕ, Λυκείων ΕΑΕ, Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων και Ε.Ε.Ε.ΕΚ. εξαρτάται εκτός από την επίδοση τους και από την τακτική τους φοίτηση στο σχολείο κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους.
 •  Η φοίτηση χαρακτηρίζεται επαρκής ή ανεπαρκής με βάση το γενικό σύνολο των απουσιών που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους.
 •  Οι απουσίες αριθμούνται ανά μία για κάθε διδακτική ώρα.
 •  Απουσία μαθητή/τριας από πολιτιστικές ή αθλητικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ωρολογίου προγράμματος του σχολείου θεωρείται απουσία από όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα την ημέρα της πραγματοποίησής τους.
 •  Απουσία μαθητή/τριας από εορταστικές επετειακές εκδηλώσεις του σχολείου θεωρείται απουσία από όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα την ημέρα της πραγματοποίησής τους.
 •  Απουσία μαθητή/τριας από περίπατο χωρίς χρήση μεταφορικού μέσου θεωρείται απουσία από όλα τα ωριαία μαθήματα που προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα την ημέρα της πραγματοποίησης του. Σε περίπτωση που, κατά την πλήρως αιτιολογημένη κρίση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, η συμμετοχή του/της μαθητή/τριας στον περίπατο ήταν εκ των πραγμάτων αδύνατη, οι απουσίες αυτές δεν λαμβάνονται υπόψη στον χαρακτηρισμό φοίτησης. Στις εκδρομές/μετακινήσεις στις οποίες δεν συμμετέχουν οι μαθητές/τριες αλλά δεν παραμένουν στο σχολείο προκειμένου να παρακολουθήσουν ειδικά διαμορφωμένο ωρολόγιο πρόγραμμα ή δεν συμμετέχουν σε σχολικές δραστηριότητες με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην 33120/ΓΔ4/28-02-2017 υπουργική απόφαση (Β’ 681), καταχωρίζονται απουσίες.

Περιπτώσεις όπου απουσίες δεν λαμβάνονται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης 1.Όλες οι απουσίες των μαθητών/τριών καταχωρίζονται στο Βιβλίο Φοίτησης (απουσιολόγιο). Για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών/τριών δε λαμβάνονται υπόψη:


α) απουσίες από το σχολείο, κατά τις ώρες λειτουργίας του, μαθητών/τριών που συμμετέχουν σε δραστηριότητες, στο Εξωτερικό ή το Εσωτερικό, οι οποίες έχουν εγκριθεί από τα προβλεπόμενα από τις σχετικές διατάξεις όργανα.

β) Απουσίες μαθητών για την προσέλευση τους ενώπιον του Συμβουλίου Επιλογής Οπλιτών, η οποία βεβαιώνεται νόμιμα.

γ) Απουσίες μαθητών/τριών: α) του Ρωμαιοκαθολικού Δόγματος κατά τις εορτές του Μνηστήρος Ιωσήφ, της Αγίας Δωρεάς και από την προηγούμενη μέχρι και την επόμενη του Λατινικού Πάσχα, β) του Εβραϊκού θρησκεύματος την προηγούμενη και την 1η του Εβραϊκού Έτους, την ημέρα της Εξιλέωσης, καθώς και την προηγούμενη και την ημέρα του Εβραϊκού Πάσχα, γ) του Μουσουλμανικού Θρησκεύματος κατά τις ημέρες των εορτών Εΐντ Αλ-Φιτρ (Σεκέρ Μπαϊράμ) και Εΐντ Αλ-Αντχά (Κουρμπάν Μπαϊράμ), καθώς και την επόμενη ημέρα αυτών. Για να μην ληφθούν υπόψη οι απουσίες της περίπτωσης αυτής, πρέπει να υποβληθεί Υπεύθυνη Δήλωση του ν. 1599/1989 (Α’ 75), όπως αυτός έχει τροποποιηθεί και ισχύει, του/της μαθητή/τριας ή του κηδεμόνα του/της εάν είναι ανήλικος/η, για το θρήσκευμα.


δ) Απουσίες μαθητών/τριών που πραγματοποιήθηκαν λόγω της μετεγγραφής τους σε Γυμνάσιο ή Γενικό Λύκειο ή Επαγγελματικό Λύκειο άλλης πόλης μέχρι δύο (2) ημέρες, στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται οι απουσίες που πραγματοποιήθηκαν την ημέρα έκδοσης του υπηρεσιακού σημειώματος μετεγγραφής.


ε) Απουσίες μαθητών/τριών οι οποίοι/ες απαλλάσσονται από τη συμμετοχή τους στη διδασκαλία μαθημάτων, αλλά την ώρα πραγματοποίησης της διδασκαλίας παρευρίσκονται στο σχολείο, σύμφωνα με το άρθρο 25.


στ) Απουσίες μαθητών/τριών που οφείλονται σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες οι οποίες καθιστούν αντικειμενικά δύσκολη την προσέλευση στο σχολείο.


ζ) Απουσίες μαθητών/τριών που συμμετέχουν σε πρόγραμμα μακροχρόνιας κινητικότητας στο εξωτερικό, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, με την προϋπόθεση ότι με την επιστροφή τους θα προσκομίσουν βεβαίωση του σχολείου υποδοχής, η οποία θα επιβεβαιώνει την επαρκή φοίτηση τους κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής τους.


2. Καταχωρίζονται στο Βιβλίο Φοίτησης (απουσιολόγιο) αλλά δεν προσμετρώνται απουσίες έως είκοσι τεσσάρων (24) ημερών για όλο το διδακτικό έτος:


α) για τους/τις μαθητές/τριες που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση συστηματικά μετά από νεφρική ανεπάρκεια ή υποβάλλονται σε περιτοναϊκή κάθαρση,
β) για τους/τις μαθητές/τριες που υποβάλλονται σε θεραπεία αποδοχής μοσχεύματος,
γ) για τους/τις μαθητές/τριες που πάσχουν από όλων των τύπων νεοπλασίες και υποβάλλονται σε θεραπεία συντήρησης,
δ) για τους/τις μαθητές/τριες που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, με τις προϋποθέσεις που ορίζει η υπουργική απόφαση 2209/1998 (Β’ 314),
ε) για τους/τις μαθητές/τριες που πάσχουν από μεσογειακή ή δρεπανοκυτταρική αναιμία και έχουν ανάγκη μετάγγισης αίματος σε ειδικό νοσηλευτικό ίδρυμα.
Σε κάθε μία από τις ανωτέρω περιπτώσεις οι κηδεμόνες των μαθητών/τριών ή οι ίδιοι/ες, αν είναι ενήλικοι/ες, θα πρέπει:
αα. Να ενημερώσουν τη Διεύθυνση του σχολείου για την ιδιάζουσα περίπτωση του προβλήματος υγείας.
ββ. Να προσκομίσουν με αίτηση τους στη Διεύθυνση του σχολείου φοίτησης πρόσφατη σχετική ιατρική γνωμάτευση ή εξιτήριο από Δημόσιο Νοσοκομείο, η οποία φέρει σφραγίδα από Συντονιστή/στρια Διευθυντή/ντρια Κλινικής του Εθνικού Συστήματος Υγείας ή νόμιμα εκτελούντα/σα χρέη Συντονιστή/στριας Διευθυντή/ντριας Κλινικής του Εθνικού Συστήματος Υγείας ή Διευθυντή/ντρια Πανεπιστημιακής Κλινικής ή από Δημόσιο Κέντρο Υγείας στην περιοχή του/της μαθητή/τριας, η οποία φέρει σφραγίδα του/της Διευθυντή/ντριας του Κέντρου ή δικαιολογητικά από Ιδιωτικό Νοσοκομείο τα οποία φέρουν υπογραφή και σφραγίδα του θεράποντος ιατρού και του Διοικητικού Διευθυντή της ιδιωτικής Κλινικής.


3. Καταχωρίζονται στο Βιβλίο Φοίτησης (απουσιολόγιο) αλλά δεν προσμετρώνται απουσίες μαθητών/τριών μέχρι είκοσι (20) ημερών που οφείλονται σε σοβαρά και επείγοντα περιστατικά και απαιτούν μεγάλο χρονικό διάστημα ανάρρωσης, εντός της Ελλάδας ή σε χώρες του εξωτερικού όπως :


α. έκτακτα και επείγοντα περιστατικά που απαιτούν άμεσα χειρουργική επέμβαση
β. έκτακτα και επείγοντα περιστατικά που απαιτούν άμεσα νοσηλεία σε Νοσοκομείο
γ. θεραπείες αρχικές ή συνεχιζόμενες για επιδημίες και χρόνιες παθήσεις που απαιτούν συνεχή παραμονή σε νοσοκομείο ή επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σε νοσοκομείο
Σε κάθε μία από τις ανωτέρω περιπτώσεις οι κηδεμόνες των μαθητών/τριών ή οι ίδιοι/ες, αν είναι ενήλικοι/ες ,θα πρέπει:
αα. Να ενημερώσουν τη Διεύθυνση του σχολείου για την ιδιάζουσα περίπτωση του προβλήματος υγείας.

ββ. Να προσκομίσουν με αίτηση τους στη Διεύθυνση του σχολείου φοίτησης πρόσφατη σχετική ιατρική γνωμάτευση ή εξιτήριο από Δημόσιο Νοσοκομείο, η οποία φέρει σφραγίδα από Συντονιστή/στρια Διευθυντή/ντρια Κλινικής του Εθνικού Συστήματος Υγείας ή νόμιμα εκτελούντα/σα χρέη Συντονιστή/στριας Διευθυντή/ντριας Κλινικής του Εθνικού Συστήματος Υγείας ή Διευθυντή/ντρια Πανεπιστημιακής Κλινικής ή από Δημόσιο Κέντρο Υγείας στην περιοχή του/της μαθητή/τριας, η οποία φέρει σφραγίδα του/της Διευθυντή/ντριας του Κέντρου ή δικαιολογητικά από Ιδιωτικό Νοσοκομείο τα οποία φέρουν υπογραφή και σφραγίδα του θεράποντος ιατρού και του Διοικητικού Διευθυντή της ιδιωτικής Κλινικής. Σε περίπτωση νοσηλείας σε χώρες του εξωτερικού, να προσκομίσουν τις αντίστοιχες ιατρικές γνωματεύσεις και έγγραφα μεταφρασμένα στα Ελληνικά από την αρμόδια Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών.

γγ. Η αίτηση του/της μαθητή/τριας, με όλα τα απαραίτητα κατά περίπτωση έγγραφα και δικαιολογητικά, κατατίθεται στη Διεύθυνση του σχολείου και τίθεται υπόψη του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών όπου εξετάζεται το αίτημα και, εφόσον ισχύουν οι προαναφερόμενες προϋποθέσεις, συντάσσεται πρακτικό για την εκάστοτε περίπτωση μαθητή/τριας, το οποίο κοινοποιείται στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία ανήκει το σχολείο.

4. Με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα, για όσο διάστημα απαιτείται και έως δύο (2) εβδομάδες, μαθητών/τριών με εξαιρετικές επιδόσεις στη μουσική, στον χορό ή σε άλλες καλές τέχνες, για τη μετάβαση και τη συμμετοχή τους σε συναυλίες, εκδηλώσεις χορού ή εκθέσεις ζωγραφικής ή γλυπτικής που έχουν πανελλήνια ή πανευρωπαϊκή ή παγκόσμια εμβέλεια. Η απόφαση αυτή εκδίδεται με την προσκόμιση από τους/τις ενδιαφερόμενους/ες της πρόσκλησης συμμετοχής τους από το όργανο διοργάνωσης της εκδήλωσης καθώς και βεβαίωσης συμμετοχής τους στην εκδήλωση.

5. Με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα, για όσο διάστημα απαιτείται, για τη συμμετοχή μαθητών/τριών σε πανελλήνιους ή διεθνείς διαγωνισμούς που διεξάγονται με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

6. Με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες των μαθητών/-τριών λόγω συμμετοχής τους:

α) σε σχολικές αθλητικές δραστηριότητες που διοργανώνονται υπό την εποπτεία και έγκριση του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων,

β) σε πανελλήνιους αθλητικούς αγώνες ή διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις εγκεκριμένες από την οικεία αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Γενική Γραμματεία Αθλητισμού) Ομοσπονδία με ανώτατο όριο πέντε (5) ημερών,
γ) σε αποδεδειγμένες αθλητικές υποχρεώσεις, προετοιμασίας ή αγωνιστικές, με την εκάστοτε εθνική ομάδα με ανώτατο όριο των δέκα (10) ημερών, λαμβανομένων υπόψη των προϋποθέσεων της παρ. 46, του άρθρου 13, του ν. 3149/2003 (Α΄141).
Η απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/-ουσών για όλες τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των περιπτώσεων (β) και (γ) θα εκδίδεται εφόσον προσκομίζονται από τους/τις ενδιαφερομένους/ες οι προσκλήσεις συμμετοχής από τον επίσημο φορέα διοργάνωσης των αγώνων, καθώς και οι σχετικές βεβαιώσεις συμμετοχής τους, ενώ για τις υποχρεώσεις προετοιμασίας με την εθνική ομάδα η σχετική βεβαίωση συμμετοχής από την εκάστοτε επίσημη Ομοσπονδία του αθλήματος.

7. Οι απουσίες μαθητών/τριών λόγω συμμετοχής τους σε εθελοντική αιμοδοσία καταχωρίζονται αλλά δεν λαμβάνονται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης, ως εξής: Της ημέρας της αιμοδοσίας, όταν ο/η μαθητής/τρια προσφέρει αίμα για ασθενή του συγγενικού του/της περιβάλλοντος. Μίας (1) ημέρας επιπλέον όταν ο/η μαθητής/τρια, με δική του/της πρωτοβουλία, προσέρχεται να προσφέρει αίμα σε κέντρο αιμοδοσίας ή όταν ο/η μαθητής/τρια ανταποκρίνεται σε πρόσκληση υπηρεσίας αιμοδοσίας για κάλυψη έκτακτης ανάγκης ή όταν συμμετέχει σε οργανωμένη ομαδική αιμοληψία. Σημειώνεται ότι τα ηλικιακά κριτήρια των δοτών/τριών αίματος καθορίζονται από το π.δ. 138/2005 (Α’ 195), ήτοι το 18ο έτος. Μπορεί να γίνουν δεκτοί/ες αιμοδότες/τριες ηλικίας 17 ετών με υπεύθυνη δήλωση του γονέα/κηδεμόνα τους.

8. Καταχωρίζονται στο Βιβλίο Φοίτησης (απουσιολόγιο) αλλά δεν προσμετρώνται απουσίες που πραγματοποιούνται για συμμετοχή σε εισιτήριες εξετάσεις σχολών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίες δεν εντάσσονται στο πλαίσιο των πανελλαδικών εξετάσεων, όπως π.χ. η Σχολή Καλών Τεχνών. Ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών με εισήγηση του/της Υπεύθυνου/ης του Τμήματος εξετάζει κατά περίπτωση τις απουσίες της κατηγορίας αυτής του/της μαθητή/τριας με βάση τις ημερομηνίες που φέρουν τα παρακάτω έγγραφα, που πρέπει να προσκομίσει ο/η μαθητής /τρία: α) βεβαίωση κατάθεσης των δικαιολογητικών του/της μαθητή/τριας προκειμένου να συμμετάσχει στις εισιτήριες εξετάσεις, β) βεβαίωση συμμετοχής του/της μαθητή/τριας στις εισιτήριες εξετάσεις.

9. Καταχωρίζονται στο Βιβλίο Φοίτησης (απουσιολόγιο) αλλά δεν προσμετρώνται απουσίες λόγω υποχρεωτικής παρουσίας σε Δικαστήριο.

10. Σε κάθε περίπτωση, για να μη ληφθούν υπόψη απουσίες μαθητή/τριας, σύμφωνα με το παρόν άρθρο, απαιτείται η προσκόμιση των προβλεπόμενων δικαιολογητικών.

Δείτε  περισσότερα στο ΦΕΚ 120/23-1-2018 σχετικά ...
ΕΠΙΣΗΣ
 Η συμμετοχή των μαθητών στις εκδηλώσεις του σχολείου είναι υποχρεωτική.   -Ο-                                                                                -Ο-
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ            ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

 ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ          ΤΟΥ 13ΟΥ  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Η έναρξη του  ωραρίου του σχολείου μας : 08.15 και η λήξη : 14.10


Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 02 Μάρτιος 2018 12:39)

 
Greek English French German Italian Spanish
Εκπαιδευτικικό Υλικό
Image
Τυχαία Φωτογραφία
P3281108.JPG