ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ!

ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 

ΤΟΥ 13ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Η δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου μας λειτουργεί καθημερινά για τους μαθητές και τις μαθήτριες του 13ου Γυμνασίου Περιστερίου που μπορούν να δανείζονται όποιο βιβλίο επιθυμούν.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας γνωστοποιήσουμε ότι μπορείτε πλέον κι εσείς , οι γονείς/ κηδεμόνες να δανειστείτε οποιοδήποτε βιβλίο επιθυμείτε, αφού υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα βιβλία και για μας τους μεγαλύτερους.

Φυσικά μπορείτε να δανειστείτε, αν έχετε νοσταλγική διάθεση και θέλετε να ξαναδιαβάσετε κάποιο βιβλίο που διαβάσατε μικρός/ή ή κάποιο που θέλατε αν δεν μπορέσατε πχ. Το ένα παιδί μετράει τ’ άστρα του Μενέλαου Λουντέμη, Το καπλάνι της βιτρίνας της Άλκης Ζέη κλπ.

Για αυτά τα βιβλία μπορούν να σας ενημερώσουν τα παιδιά σας που επισκέπτονται τη βιβλιοθήκη στα διαλείμματα.

ΛΙΣΤΑ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ « ΕΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ»

Εδώ  εμείς σας παραθέτουμε  μια λίστα  των βιβλίων για  ενήλικες , ώστε αν θέλετε συγκεκριμένα κάποιο απ’ αυτά, να μας το ζητήσετε.  Φυσικά μπορείτε να περιγράψετε στο παιδί σας τι είδους βιβλίο επιθυμείτε να διαβάσετε ( πχ. Μια ρομαντική ιστορία, μια Περιπέτεια, ένα βιβλίο Μυστηρίου κλπ) κι εμείς θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε στην επιλογή με κάποια πρόταση.

Το παιδί σας έρχεται στη βιβλιοθήκη και ζητά  να του δανείσουμε ένα βιβλίο για σας είτε  κάποιο συγκεκριμένο, είτε του προτείνουμε εμείς κάποιο.

Πέρα από τα βιβλία που παραθέτουμε, υπάρχει πληθώρα βιβλίων ιστορικών, τέχνης, εικαστικών, θετικών επιστημών, θεατρικών έργων, φιλολογικών κλπ.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Οι μαθητές  και οι μαθήτριες του σχολείου μας γνωρίζουν ήδη ότι μπορούν να δανείζονται όποιο βιβλίο επιθυμούν και οφείλουν να το επιστρέφουν μετά από 15 μέρες, ή αν δεν το έχουν διαβάσει, μπορούν να ζητούν παράταση. 

Για τους γονείς αποφασίσαμε να δίνουμε περιθώριο 20 μέρες δανεισμού και επίσης μετά το πέρας της ημερομηνίας μπορούν να ζητήσουν παράταση, αν δεν έχουν προλάβει να το διαβάσουν, μέσω του παιδιού τους, που επισκέπτεται τη βιβλιοθήκη στο διάλειμμα και μας ενημερώνει για την παράταση. Το διάβασμα των βιβλίων και κυρίως των λογοτεχνικών είναι και πρέπει να είναι απόλαυση και όχι  πίεση, αυτός είναι  και ο σκοπός μας, να σας προσφέρουμε μια επιπλέον ευκαιρία μέσα από το  πλήθος των βιβλίων που διαθέτουμε.

Η λίστα των βιβλίων έχει δοθεί ήδη στα παιδιά σας εκτυπωμένη για να σας τη δώσουν. Θα  διατίθεται  όμως κι εδώ,συνεχώς ανανεούμενη στην ηλεκτρονική σελίδα του σχολείου https://13gym-perist.att.sch.gr/

 Υπεύθυνη βιβλιοθήκης: Ντζούφα Βασιλική