Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας για την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2023-2024

Αγαπημένοι μας μαθητές και μαθήτριες.

Αξιότιμοι συνάδελφοί μου εκπαιδευτικοί.

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας.

Σας εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου το νέο σχολικό έτος, που μόλις αρχίζει, να είναι χαρούμενο και δημιουργικό για όλους.

Χαρούμενο και δημιουργικό να είναι το νέο σχολικό έτος, πρωτίστως για εσάς τους μαθητές μας, τα παιδιά μας, αφού το πρώτο κουδούνι που θα ακούσετε σήμερα, θα είναι το εναρκτήριο σάλπισμα για τη νέα σας προσπάθεια, προκειμένου να εξερευνήσετε τα νέα μονοπάτια της γνώσης και της αρετής.

Είναι τα νέα πρωτόγνωρα μονοπάτια που θα ξεδιπλωθούν μπροστά σας και θα σας οδηγήσουν σε αυτά, με αγάπη και επιμέλεια, οι σεβαστοί σας δάσκαλοι, προκειμένου να αποκτήσετε το μοναδικό και αναπαλλοτρίωτο αγαθό, το αγαθό της γνώσης.

Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε τα πρωτάκια της Α’ Δημοτικού, που εισέρχονται για πρώτη φορά στο οργανωμένο σχολικό περιβάλλον, καθώς και τα νήπια που όλα γύρω , τους φαίνονται περίεργα και φανταχτερά. Αλλά και στους τελειόφοιτους των Λυκείων μας, στους μαθητές μας, που με επιμονή, υπομονή και μεθοδικότητα, ετοιμάζονται να ανοίξουν τα φτερά τους και να κατακτήσουν τον κόσμο των ονείρων τους, ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Χαρούμενο και δημιουργικό να είναι το νέο σχολικό έτος για τους συναδέλφους μου εκπαιδευτικούς, στους οποίους εύχομαι καλή δύναμη. Στους εκπαιδευτικούς μας, που είναι έτοιμοι πάλι να δώσουν την ψυχή τους με μεράκι και φιλότιμο, προκειμένου να οδηγήσουν τα παιδιά μας στις λεωφόρους της γνώσης και να μεταλαμπαδεύσουν αξίες και αρετές. Τους οφείλουμε ένα μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ.

«Σμίλεψε πάλι δάσκαλε ψυχές», θα αναφωνούσε σε τέτοιες στιγμές ο ποιητής.

Δημιουργικό και χαρούμενο να είναι επίσης το νέο σχολικό έτος για τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας, που συμπαραστέκονται στα παιδιά τους και αγκαλιάζουν το σχολείο. Το σχολείο, στο οποίο εμπιστεύονται ό,τι πιο πολύτιμο έχουν, δηλαδή τα παιδιά τους. Τους ευχαριστούμε για αυτό και τους εύχομαι να είναι πάντα ευτυχισμένοι και υγιείς και να δούνε τα παιδιά τους όπως επιθυμούν.

Η Περιφέρεια Αττικής θα εξακολουθήσει να είναι αρωγός και συμπαραστάτης σας, όπως έκανε μέχρι σήμερα με τις μεταφορές των μαθητών, τους εξοπλισμούς των σχολείων, τις κτιριακές υποδομές, το πρόγραμμα ανακύκλωσης, την θέσπιση των βραβείων «Μίκης Θεοδωράκης» και πολλές ακόμα πρωτοβουλίες, στηρίζοντας και αγκαλιάζοντας κάθε δράση, που είναι προς όφελος της Εκπαίδευσης και των Σχολείων μας.

Το μυαλό μας βεβαίως και τα βλέμματά μας παραμένουν  στραμμένα  στα σχολεία  της Θεσσαλίας που δοκιμάζεται,  και ευχόμαστε πολύ γρήγορα να επανέλθουν στους  κανονικούς ρυθμούς.

Με αυτές τις λίγες σκέψεις εύχομαι σε όλους καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης στα θέματα Παιδείας Αττικής

Αλεξανδράτος Χαράλαμπος (Μπάμπης)